reklama

Kotletky na pivu či luxusní karbanátky: Vydatné obědy, které rádi zopakujete

Kapustové karbanátky s masem (4 porce)

Ingredience

  • 500 g kapusty
  • 2 vejce 
  • 3 - 4 lžíce hladké mouky
  • 350 g mletého masa
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • 120 g strouhanky
  • 2 - 3 lžiček sójové omáčky
  • sůl 
  • mletý černý pepř
  • olej na smažení

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. V hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Kapustu očistíme a nakrájíme na díly. Vložíme je do vroucí vody, necháme přejít varem a vyjmeme je. V cedníku je necháme okapat.
  2. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
  3. V masovém mlýnku kapustu umeleme nebo ji nasekáme najemno. Smícháme ji s masem, kořením podle chuti, vejci a hladkou moukou. Vmícháme sójovou omáčku a hmotu zahustíme strouhankou podle potřeby.
  4. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  5. Na sporáku rozehřejeme pekáček s olejem. Z kapustové hmoty tvoříme karbanátky, které z obou stran osmahneme v pekáčku. Ten pak vložíme do trouby a kapustové karbanátky dopečeme. Kapustové karbanátky s masem podáváme ihned.
  6. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo kaše.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama