reklama

Kotletky na pivu či luxusní karbanátky: Vydatné obědy, které rádi zopakujete

Lutyšské koule (4 osoby)

Sous chef Bruxx - Oldřich Matoušek

Ingredience

  • 400g telecí plece
  • 200 g vepřová plec
  • 200 g cibule
  • 100 g oleje
  • 200 g černého piva
  • 100 g povidel
  • 200 g masové šťávy
  • 20 g tymiánu
  • 100 g vinného červeného octa
  • 100 g hnědého cukru
  • sůl, pepř
  • plocholistá petržel

Postup

  1. Na oleji orestujeme do hněda nakrájenou cibuli, přidáme hnědý cukr, restujeme. Po chvíli zalijeme pivem, přidáme vinný ocet, masovou šťávu, povidla a koření a vše mírně vaříme asi 30 minut. Nakonec procedíme přes jemný cedník.
  2. Maso umeleme na mlýnku, ochutíme solí a pepřem, přidáme nasekanou petrželovou nať a důkladně promícháme.
  3. Vytvarujeme koule každou na přibližně na 75 g váhy, dáme na vymaštěný plech a upečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 150 stupňů.
  4. Upečené koule dáme do hotové omáčky a necháme odstát.
  5. Jako přílohu podáváme domácí hranolky a římský salát smíchaný s majonézou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama