reklama

Kotletky na pivu či luxusní karbanátky: Vydatné obědy, které rádi zopakujete

Kotlety zapečené v bramborech (4 osoby)

Ingredience

  • 300 ml mléka
  • 2 lžíce grilovacího koření 
  • 4 ks vepřové kotlety
  • 4 vejce 
  • 1 cibule 
  • 2 červená cibule
  • 1/2 kg brambory
  • 1 list bazalky
  • 2 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • sůl 
  • mletý pepř 
  • olej

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 200°C, zapékací misku vytřeme olejem.
  2. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Kotlety naklepeme, okořeníme grilovacím kořením a na oleji zprudka z obou stran opečeme.
  3. Do zapékací misky naskládáme brambory, vrstvu cibule, rozložíme opečené kotlety, které přelijeme worcestrovou omáčkou, opět poklademe cibulí a uzavřeme bramborami. Vše dobře osolíme, opepříme a okmínujeme.
  4. Takto připravený pokrm přelijeme výpekem z kotlet, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dáme do trouby.
  5. Po půl hodině rozšleháme vejce v mléce se solí a brambory tím přelijeme. Dopékáme nezakryté, dokud nejsou brambory měkké.
  6. Kotlety zapečené v bramborech ihned podáváme.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama