reklama
 

6 zdravých a skvělých receptů na grilování: Zkuste tofu, tempeh nebo portobello

Kefta kebab s avokádovým pyré

Ingredience:

Kebab:

  • 0,5 kg mletého jehněčího nebo hovězího masa (lze i mix obou)
  • 1 střední červená cibule, nasekaná najemno
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/3 lžičky mletého pepře
  • 1/2 - 1 lžička himalájské soli
  • 3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 2 lžíce nasekané hladkolisté petržele
  • 1 lžíce nasekané čerstvé máty

Avokádové pyré:

Na 2 porce:

  • 3 zralá avokáda
  • 2 lžíce najemno nasekané červené cibule
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 2 lžíce avokádového nebo olivového oleje
  • himalájská sůl
  • pepř

Postup:

Kebab:

Všechny ingredience na kebab vložíme do větší mísy a pomocí rukou důkladně prohněteme, aby se ingredience rovnoměrně rozprostřely. Hotovou směs poté vložíme na alespoň dvě hodiny do lednice odležet. Z hotové směsi tvarujeme menší válečky, které napíchneme na špejli nebo na jehlu. Hotové válečky ogrilujeme z každé strany na grilu, popř. restujeme na pánvi. Doba grilování se bude lišit podle tloušťky válečků. Válečky je potřeba pravidelně kontrolovat a otáčet, aby se opekly ze všech stran. Zároveň je na grilu nenechte příliš dlouho, aby se nevysušily.

Avokádové pyré:

Všechny ingredience vložíme do vyšší nádoby a pomocí tyčového mixéru mixujeme do hladka. Hotové pyré ochutnáme, popř. dosolíme, dopepříme nebo přidáme citrón a znovu promixujeme. Podáváme ihned společně s grilovanými kebaby.

Recept z cukrfree.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama