Kefta kebab s avokádovým pyré
Ingredience:
Kebab:
- 0,5 kg mletého jehněčího nebo hovězího masa (lze i mix obou)
- 1 střední červená cibule, nasekaná najemno
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- 2 lžičky mleté papriky
- 2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 lžička skořice
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1/3 lžičky mletého pepře
- 1/2 - 1 lžička himalájské soli
- 3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 2 lžíce nasekané hladkolisté petržele
- 1 lžíce nasekané čerstvé máty
Avokádové pyré:
Na 2 porce:
- 3 zralá avokáda
- 2 lžíce najemno nasekané červené cibule
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 2 lžíce avokádového nebo olivového oleje
- himalájská sůl
- pepř
Postup:
Kebab:
Všechny ingredience na kebab vložíme do větší mísy a pomocí rukou důkladně prohněteme, aby se ingredience rovnoměrně rozprostřely. Hotovou směs poté vložíme na alespoň dvě hodiny do lednice odležet. Z hotové směsi tvarujeme menší válečky, které napíchneme na špejli nebo na jehlu. Hotové válečky ogrilujeme z každé strany na grilu, popř. restujeme na pánvi. Doba grilování se bude lišit podle tloušťky válečků. Válečky je potřeba pravidelně kontrolovat a otáčet, aby se opekly ze všech stran. Zároveň je na grilu nenechte příliš dlouho, aby se nevysušily.
Avokádové pyré:
Všechny ingredience vložíme do vyšší nádoby a pomocí tyčového mixéru mixujeme do hladka. Hotové pyré ochutnáme, popř. dosolíme, dopepříme nebo přidáme citrón a znovu promixujeme. Podáváme ihned společně s grilovanými kebaby.
Recept z cukrfree.cz