Portobello Burger
Ingredience - na jeden burger:
- 2 portobello houby
- ghí
- kvalitní mleté hovězí maso ( v Praze nejlepší v řeznictví "Naše Maso")
- rajčata
- lístky rukoly, špenátu, řepy
- šalotka
- klíčky z červené řepy
- česnek
- himalájská sůl
- pepř
Postup:
Portobello
- Oddělte nohu portobella od klobouku.
- Na středním plameni rozehřejte ghí.
- Houbu položte spodní stranou na pánev a pozvolna restujte.
- Po cca pěti minutách houbu otočte a další 3 - 5 minut restujte.
- Portobello vyjměte z pánve a poskládejte burger.
Burger
- Na mírném plameni rozehřejte ghí.
- Maso osolte, opepřete a vytvarujte ho do tvaru burgeru.
- Šalotku nakrájejte na jemno a pomalu jí do zlatova restujte na rozehřátém ghí.
- Poté šalotku vyndejte na talíř.
- Na vyšším plameni osmahněte burger nejprve z jedné strany, poté z druhé. Doba přípravy se liší podle tloušťky burgeru, typu a zralosti masa a pohybuje se od 2 do 8 minut na každou stranu.
- Poté ze všech ingrediencí sestavte burger a ihned podávejte.