Grilovaný špíz s tofu a tempehem
Ingredience:
- 1 tofu chilli
- 1 tempeh smažený
- 3 cukety
- 1 lilek
- 2 cibule nebo pórek
- 100 g cherry rajčat
Marináda:
- šťáva z ½ citronu
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem soli
- 1 lžička kari
- 1 lžička pálivé papriky
- pepř a sůl
Postup:
Zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky. Ve větší míse smíchejte citronovou šťávu, olej, prolisovaný česnek, hořčici, sójovou omáčku, koření, sůl a pepř. Nakrájenou zeleninu vložte do marinády a opatrně promíchejte. Na dřevěné špejle střídavě napichujte zeleninu a velké kostky tofu a tempehu. Špízy grilujte na grilu, případně na grilovací pánvi asi 5 minut z každé strany.
Recept z naturhouse-cz.cz