reklama

TOP recepty na víkend: Inspirujte se a nebudete litovat

Jarní zeleninový salát s tuňákem a vařenými vajíčky

Směs listových salátů dle chuti

2 lžíce kapar

2 kusy jarní cibulky

4 kusy natvrdo uvařeného vejce

2 sklenice tuňák filety v olivovém oleji Vasco da Gama

8 kusů sušených rajčat v v oleji

Zálivka:

1 lžíce dijonské hořčice

šťáva z citronu z jednoho kusu

sůl dle chuti

100 ml olivového oleje

Pepř dle chuti

Postup

Pečlivě omyjte salátové listy a osušte, například v salátové odstředivce. Natrhejte na kousky a dejte do salátové mísy. Oloupejte vajíčka, tuňákové filety a kapary slijte, nakrájejte sušená rajčata na plátky.

Smíchejte se salátem a vajíčka naaranžujte navrch. Suroviny na zálivku pořádně prošlehejte a zalijte salát.

Podávejte s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k masu.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama