300 g kysaného zelí Znojmia
2 kusy cibule
5 stroužků česneku
5 kuliček černého pepře
2 kusy bobkového listu
hrst sušených hub
1 lžíce sladké mleté papriky
250 G Uzeného vepřového plecka
2 brambory
60 g sušených švestek
3 kuličky nového koření
1 ks klobásy
20 g másla
Houby namočte předem a sušené švestky propláchněte horkou vodou. Uzené pečlivě omyjte a s kořením dejte vařit do studené vody. Po 15 minutách přidejte brambory nakrájené na kostičky. Vařte je do změknutí a teprve potom přidejte scezené kysané zelí. Vodu ze zelí zatím uchovejte pro případné dochucení. Přidejte scezené houby, česnek i sušené švestky a vařte zhruba tři čtvrtě hodiny. Pak vyjměte maso a nakrájejte ho na kousky. V rendlíku nechte rozpustit máslo a krátce na něm nechte rozvonět sladkou papriku. Vmíchejte zpátky do polévky. Přidejte nakájené uzené a kolečka klobásy a vařte ještě asi 15 minut. Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem. Můžete jí také dodat říz lákem ze zelí.
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.