reklama

TOP recepty na víkend: Inspirujte se a nebudete litovat

Kapustnica s houbami a sušenými švestkami

300 g kysaného zelí Znojmia

2 kusy cibule

5 stroužků česneku

5 kuliček černého pepře

2 kusy bobkového listu

hrst sušených hub

1 lžíce sladké mleté papriky

250 G Uzeného vepřového plecka

2 brambory

60 g sušených švestek

3 kuličky nového koření

1 ks klobásy

20 g másla

Postup

Houby namočte předem a sušené švestky propláchněte horkou vodou. Uzené pečlivě omyjte a s kořením dejte vařit do studené vody. Po 15 minutách přidejte brambory nakrájené na kostičky. Vařte je do změknutí a teprve potom přidejte scezené kysané zelí. Vodu ze zelí zatím uchovejte pro případné dochucení. Přidejte scezené houby, česnek i sušené švestky a vařte zhruba tři čtvrtě hodiny. Pak vyjměte maso a nakrájejte ho na kousky. V rendlíku nechte rozpustit máslo a krátce na něm nechte rozvonět sladkou papriku. Vmíchejte zpátky do polévky. Přidejte nakájené uzené a kolečka klobásy a vařte ještě asi 15 minut. Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem. Můžete jí také dodat říz lákem ze zelí.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama