reklama
Móda a krása
Zdraví
Sex a vztahy
Životní styl
Celebrity
Horoskopy
Recepty na lehké a zdravé obědy: Ochutnejte jídla s italskými sýry
3
/4
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: archiv PR
Lilek parmigiana a parmazánovým fondue a bazalkovým olejem
Co budete potřebovat:
Lilek, 1kg
Vejce, 200g
Mouka hladká, 200g
Loupaná rajčata, 1 kg
Cibule, 100g
Olivový olej, 70g
Bazalka, 200g
Parmigianoreggiano, 200g
Rostlinný olej, 300g
Smetana, 200g
Postup
Lilek parmigiana:
Lilek nakrájejte na plátky, osolte a nechte 2 hodiny "vypotit".
Plátky lilku obalte v mouce a vejcích, vložte do rozpáleného oleje a usmažte dozlatova.
Usmažené lilky položte na savý papír.
Vychlazené lilky pokládejte do vrstev spolu s tomatovou omáčkou, bazalkou a strouhaným Paramigianoreggiano.
Poslední vrstvu bude tvořit pouze omáčka a parmazán.
Nechte péct v troubě na 145°C cca 40-45 minut.
Parmazánové fondue:
Smetanu zavařte, stáhněte z ohně a nasypejte do ní 200g strouhaného Parmigianoreggiano.
Míchejte do zhoustnutí.
Bazalkový olej:
150g bazalky vložte do mixeru a přidat 300g rostlinného oleje.
Mixujte 8 min naplno a poté sceďte přes plátno do nádoby zasazené do ledu.
reklama
Další zajímavé články
Milovaná Miriam z Ulice i hysterická matka ze Samotářů. Maciuchová by oslavila 79 let
Co o vašem zdraví prozradí pupínky? Obličej je propojený s jednotlivými orgány
Co možná ještě nevíte o sexu: Intimní zajímavosti, které vás překvapí
reklama
Doporučené recepty
reklama