reklama

Recepty na lehké a zdravé obědy: Ochutnejte jídla s italskými sýry

Grilovaný chřest se žloutkovým krémem

Co budete potřebovat:

  • Zelený chřest, 500g
  • Žloutky, 200g
  • Sýr Asiago, 100g
  • Šalotka, 60g
  • Sůl a pepř podle chuti                                      
  • Rajčatový prach, 3g
  • Koriandr, 3g

Postup

Chřestové pyré:

  1. Šalotku nakrájejte najemno, orestujte a přidejte 200g nakrájeného chřestu.
  2. Znovu orestujte a zalijte trochou vody. Povařte cca 3 minuty, dochuťte solí, pepřem a čerstvým koriandrem.
  3. Vložte do mixéru a rozmixujte na pyré.

Temperované žloutky:

  1. Žloutky ochuťte solí a vložte do vakuovacího sáčku.
  2. Vložte do hrnce s vodou a pošírujte na 61°C cca 90 minut.
  3. Poté zachlaďte.

Sýr Asiago:

Asiago nakrájejte na hranoly o velikosti cca 1×5cm a obalte v rajčatovém prachu.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama