reklama

Recepty na lehké a zdravé obědy: Ochutnejte jídla s italskými sýry

Salát z čočky, paprik a Gorgonzoly

  • Čočka zelená, 200g
  • Tymián, 5g
  • Bobkový list, 2g
  • Paprika červená, 300g
  • Olivový olej, 100g
  • Javorový sirup, 40g
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Vinný ocet, 40g
  • Kopr, 20g
  • Koriandr, 20g
  • Petržel plochá, 20g
  • Gorgonzola, 120g
  • Sušená rajčata, 50g

Postup

  1. Čočku uvařte na skus s tymiánem a bobkovým listem.
  2. Papriky potřete olivovým olejem a upečte v troubě na 200°C, aby byla slupka tmavá.
  3. Papriky vložte do mísy a uzavřete potravinovou folií na cca 30 minut. Poté papriky oloupejte.
  4. Uvařenou čočku smíchejte s nakrájenými paprikami, sušenými rajčaty, nasekanými bylinkami, sirupem a vinným octem.
  5. Osolte a opepřete a přidejte nakrájenou gorgonzolu.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama