reklama

Recepty na lehké a zdravé obědy: Ochutnejte jídla s italskými sýry

Lilek parmigiana a parmazánovým fondue a bazalkovým olejem

Co budete potřebovat:

  • Lilek, 1kg
  • Vejce, 200g
  • Mouka hladká, 200g
  • Loupaná rajčata, 1 kg
  • Cibule, 100g
  • Olivový olej, 70g
  • Bazalka, 200g
  • Parmigianoreggiano, 200g
  • Rostlinný olej, 300g
  • Smetana, 200g

Postup

Lilek parmigiana:

  1. Lilek nakrájejte na plátky, osolte a nechte 2 hodiny "vypotit".
  2. Plátky lilku obalte v mouce a vejcích, vložte do rozpáleného oleje a usmažte dozlatova.
  3. Usmažené lilky položte na savý papír.
  4. Vychlazené lilky pokládejte do vrstev spolu s tomatovou omáčkou, bazalkou a strouhaným Paramigianoreggiano.
  5. Poslední vrstvu bude tvořit pouze omáčka a parmazán.
  6. Nechte péct v troubě na 145°C cca 40-45 minut.

Parmazánové fondue:

  1. Smetanu zavařte, stáhněte z ohně a nasypejte do ní 200g strouhaného Parmigianoreggiano.
  2. Míchejte do zhoustnutí.

Bazalkový olej:

  1. 150g bazalky vložte do mixeru a přidat 300g rostlinného oleje.
  2. Mixujte 8 min naplno a poté sceďte přes plátno do nádoby zasazené do ledu.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama