Tmavá listová zelenina jako kadeřávek a nebo právě špenát se vyznačuje typickou chutí a vysokou výživovou hodnotou. Špenát si můžete vychutnat syrový nebo tepelně upravený. Já ho používám jako základ všech svých smoothies (moje nejčastější kombinace je špenát, banán, kokosové mléko), občas použiji do salátu nebo orestuji na pánvi a přidávám k těstovinám či vajíčkům. U špenátu se opravdu vyplatí vyhledat kvalitní zdroje. Špenát z farmářských trhů se nedá srovnat s tím, který kupujeme v obchodě. Můžete si všimnout výrazného rozdílu v barvě (z farmářských trhů je více zelenější), chuti a také obsahu minerálních látek.
A co že vlastně dobrého špenát obsahuje? Najdeme v něm vysoký obsah vitaminu A, B a C, dále minerály draslík, hořčík, sodík, vápník či železo a měď. Poslední jmenovaný minerál je úžasný pomocník, který nás chrání proti vypadávání vlasů.
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.