reklama

5 potravin, díky kterým budete zářit i v zimě

Tmavá listová zelenina jako kadeřávek a nebo právě špenát se vyznačuje typickou chutí a vysokou výživovou hodnotou. Špenát si můžete vychutnat syrový nebo tepelně upravený. Já ho používám jako základ všech svých smoothies (moje nejčastější kombinace je špenát, banán, kokosové mléko), občas použiji do salátu nebo orestuji na pánvi a přidávám k těstovinám či vajíčkům. U špenátu se opravdu vyplatí vyhledat kvalitní zdroje. Špenát z farmářských trhů se nedá srovnat s tím, který kupujeme v obchodě. Můžete si všimnout výrazného rozdílu v barvě (z farmářských trhů je více zelenější), chuti a také obsahu minerálních látek.

A co že vlastně dobrého špenát obsahuje? Najdeme v něm vysoký obsah vitaminu A, B a C, dále minerály draslík, hořčík, sodík, vápník či železo a měď. Poslední jmenovaný minerál je úžasný pomocník, který nás chrání proti vypadávání vlasů.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama