reklama

Vyzkoušejte naše lehké nedělní menu! Vaří Česká Miss!

Tento týden v pořadu Prostřeno vaří České Miss! Z jejich receptů jsem pro vás vytvořili nedělní menu

Foto: Profimedia.cz

Máte rádi lehká a rychlá jídla? Podívejte se, jaký vítězný recept si pro pořad Prostřeno připravilo pět Českých Miss. Vybrali jsme nejlepší pokrmy a sestavili nedělní menu.

Pořad Prostřeno můžete sledovat každý všední den na Prima Family od 18:00 hodin. Tento týden vařilo pět krásných a mladých dívek, Česka Miss World 2011 Denisa Domanská, finalistka České Miss 2011 Andrea Kabická, 2. Česká Vicemiss 2006 Barbora Vida, Česká Miss 2010 Jitka Válková a jako pátá soutěžící nastoupila Česká Miss 2011 Jitka Nováčková. Vybrali jsme pro vás tři nejlepší recepty a sestavili z nich ideální menu.

Pečená rajčata s kuskusem

Nákupní seznam: 100 g kuskusu, 1 lžička citronové šťávy, 1 zeleninový bujon, 5 větších rajčat, 100 g ovčího sýra, 4 stroužky česneku, hrst čerstvé bazalky, olivový olej, pepř a sůl

Ve vroucí vodě si rozpustíme zeleninový bujon a uvaříme v něm kuskus. Podle chuti ještě dosolíme. Hotový kuskus zakápneme olivovým olejem, smícháme s nahrubo nastrouhaným sýrem a jemně nasekanou bazalkou. Opepříme a dosolíme dle chuti. Jako poslední ingredienci přidáváme prolisovaný česnek a zakápneme citronovou šťávou.

Rajčatům ukrojíme vršky a vydlabeme střed. Jednotlivá rajčata naplníme směsí kuskusu a přiklopíme vrchní částí odkrojeného rajčete. Pečeme ve vymazané zapékací misce necelou půlhodinu v předehřáté troubě na 200 stupňů.

Mořský vlk v solné krustě

Nákupní seznam: 1,5 kg čerstvého mořského vlka, 2 kg mořské soli, 2 bílky, hrst čerstvých bylinek na rybu, 400 g čerstvého špenátu, 1 cibule 100 ml smetany, citrón

Vykuchanou rybu opláchneme a dobře osušíme. Osolíme zevnitř, přidáme bylinky a zakapeme citrónem. Bílky smícháme s kilem mořské soli a vytvoříme těstíčko, kterým celou rybu obalíme. Na plech vysypeme další kilo soli a na něj položíme rybu obalenou do těstíčka. Dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů asi na 25 minut.

Po upečení necháme rybu zchladnout a oloupneme horní část krusty a rybu vyjmeme. Stáhneme kůži a servírujeme šťavnaté masíčko. Jako přílohu podáváme bílé pečivo a špenát. Na špenát si osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme oprané listy špenátu a 10 minut dusíme. Opeříme, osolíme a přidáme trochu smetany.

Obzvláště vypečené dortíčky

Nákupní seznam: 60 g hořké čokolády, 40 g holandského kakaa, 100 g hladké mouky, 0,5 lžičky jedlé sody, 3/4 lžičky prášku do pečiva, 2 vejce, 110 g másla, 150 g cukru, 0,5 šálku zakysané smetany, 0,5 lžičky soli, 100 g změklého másla, 150 g prosetého moučkového cukru, 150 g hořké čokolády

Ve vodní lázni si rozpustíme máslo se 60 g hořké čokolády a kakaem. Mícháme pečlivě do té doby, než se vše rozpustí. Smícháme mouku se sodou a práškem do pečiva. V misce si promícháme vejce, cukr a sůl. Vše dobře smícháme. Ke směsi přidáme rozpuštěnou čokoládu s kakaem a máslem a opět promícháme. Střídavě přidáváme mouku a zakysanou smetanu. Těsto rozdělíme do košíčků a pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů.

Čokoládový krém připravíme ze 150 g rozpuštěné čokolády, kterou smícháme se 100 g rozpuštěného másla. Přidáváme cukr, dokud nedosáhneme požadované konzistence a sladkosti. Muffiny zdobíme dle své fantazie.

 

 

 

 

reklama
reklama
reklama