reklama

Vykouzlete k nedělním obědu něco netradičního!

Vyzkoušejte o víkendu nové recepty z pořadu Prostřeno!

Foto: Profimedia.cz

Pořad Prostřeno tentokrát navštívil Ústecký kraj. V týmu soutěžících jsou jen ženy. Nervozita stoupá a každá z nich chce vyhrát krásnou výhru v podobě 40 tisíc korun. Jak uvařit snadno a rychle? Máme pro vás nedělní menu.

Vyzkoušejte recepty, které jsme pro vás vybrali a sestavili z pořadu Prostřeno přesně na míru nedělnímu obědu. Každý recept má své kouzlo, ale zároveň je rychlý, jednoduchý a chutný. Nechte pořad o vaření na Prima family, aby vám pomohl s nedělním vařením. Recepty z Prostřeno jsou na stole!

Plněné rajčatové košíčky

Nákupní seznam: 10 rajčat, 2 hlávky celeru, 3 citrony, sladká paprika, 100 g majonézy, hrst petržele, špetka soli, špetka pepře, citronová šťáva

Rajčatům odkrojíme vršek, dužinu vydlabeme a necháme okapat. Hlávky celeru si pořádně očistíme a nastrouháme najemno. Směs zakápneme citronovou šťávou a dobře promícháme. Do majonézy si přimícháme tři polévkové lžíce sladké papriky, opepříme a zlehka osolíme.

Odpočatou směs vyndáme po hodině z lednice a vymačkáme z ní přebytečnou šťávu. Ochutíme majonézou a pořádně promícháme. Pomazánkou plníme rajčata a dozdobíme proužkem nakrájené citronové kůry a petrželkou.

Kuře královny Sissi

Nákupní seznam: 5 kuřecích plátků, 200 g nakrájeného uherského salámu, sůl, pepř, 5 cibulí, 200 g eidamu, olivový olej, chilli koření, 1 kg brambor, svazek zelené jarní cibulky, rajčata na větvičce

Plátky masa si mírně naklepeme, potřeme kořením a marinujeme asi půl hodiny v oleji. Opečeme je na rozpáleném oleji. Vymažeme si plech, na který dáme opečené maso, na každý plátek položíme 6 koleček uherského salámu a na salám přijde cibule a sýr. Pečeme v troubě dorůžova.

Rajčata na větvičce pečeme společně s masem. Oloupeme si brambory a uvaříme v osolené vodě. Následně je rozšťoucháme, omastíme máslem a přidáme bylinky dle chuti. Výborně chutnají i s osmaženou cibulkou.

Maminčin jablečný koláč

Nákupní seznam: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 20 g kakaa, 5 středně velkých jablek, půl lžičky sody, 100 dětské krupice, 100 g moučkového cukru, 200 g másla, 150 ml mléka, 2 lžíce hrubé mouky, 30 g hladké mouky, půl vanilkového cukru, rybízová marmeláda, 20 ml rumu, mandle nebo vlašské ořechy

Smícháme žloutky s cukrem krupicí do hladka a přidáme nastrouhaná jablka, sodu,  kakao a dětskou krupici. Pořádně směs smícháme. Z bílků si ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Vymažeme si dortovou formu a těsto v ní uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů zhruba 35 minut. Upečený korpus necháme vychladnout a následně rozkrojíme na dvě půlky. Naneseme rybízovou marmeládu smíchanou s rumem a přiklopíme k sobě.

Máslo rozmícháme dohladka s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Do studeného mléka zamícháme hrubou mouku a přivedeme k varu. Získáme tuhou kaši, kterou necháme vystydnout a pak smícháváme spolu s máslovou hmotou. Obě části musí mít stejnou teplotu, jinak by se srazily. Krém natřeme na korpus z vrchu i po straně a ozdobíme mandlemi nebo oříšky. Dezert musí v lednici tuhnout alespoň dvě hodiny.

 

 

 

reklama
reklama
reklama