reklama

Vyzkoušejte o víkendu arménské recepty!

Pořad Prostřeno tento týden přináší tradiční arménské recepty na víkendové menu

Foto: Gourmet Plus Group

Na první květnový víkend jsme pro vás připravili recept na tříchodové menu s příchutí arménské kuchyně. V pořadu Prostřeno se tento týden vaří v duchu světové kuchyně. Uvařit jste si mohli nejen slovenskou kuchyni, ale také recepty s příchutí Arménie.

Pořad Prostřeno můžete sledovat každý všední den od 18:00 hodin na Prima Family. V pořadu o vaření se naučíte netradiční recept a ještě můžete typovat, který ze soutěžících získá za vítězné menu příjemných 40 tisíc korun.

Blinčiky s rajčatovým salátem

Nákupní seznam: 1 kg hovězího masa, 1 l mléka, 500 g hladké mouky, 2 vajíčka, 1 cibule, pepř a sůl

V dobře osolené vodě uvaříme mleté maso a dochutíme pepřem. Po dvaceti minutách je maso hotové a můžeme ho scedit. Maso si na cibulce zprudka orestujeme a pak ještě opékáme asi pět minut.

Z mléka, mouky a špetky soli si připravíme těsto na palačinky. V těstě nesmí chybět vajíčko. Palačinky smažíme na trošce oleje. Do hotových a vychladlých placek balíme maso. Je třeba ho pořádně zavinout, protože se následně restuje na oleji do křupava. Servírujeme s rajčatovým salátem nebo nějakými omáčkami.

Bulgur s jehněčím masem

Nákupní seznam: 1 balení bulguru, 0,5 kg telecího masa, 0,5 kg jehněčího masa, 3 velká rajčata, kapie, lilek, 2 kusy cibule, 1 máslo

Nakrájené maso na kostičky dáme vařit na půl hodiny. Mezitím si připravíme a nakrájíme zeleninu, kterou položíme na dno zapékací misky. Na zeleninu dáme povařené kousky masa. Vše podlijeme čtvrt litrem vody a pečeme při 180 stupních zhruba 40 minut.

Než se maso dopeče, připravíme si bulgur. Opláchneme ho pod vodou a vaříme patnáct minut. Bulgur scedíme a dochutíme šťávou z masa a zeleniny. Nakonec maso, zeleninu a bulgur smícháme a podáváme jako pilaf nebo rizoto.

Napoleon

Nákupní seznam: 3 pláty listového těsta, 375 g másla, 450 g kondenzovaného sladkého mléka

Nejprve si rozválíme listové těsto na velikost menšího štrúdlu. Dáme na plech a pečeme placku na 180 stupňů asi 15 minut. Vše zopakujeme celkem se třemi plackami, abychom měli tři vrstvy.

Na krém si smícháme máslo s kondenzovaným mlékem a necháme vychladit v ledničce. Při kompletování vrstvíme listové těsto, na to krém a zase těsto. Horní vrstva je také pokrytá krémem. Odkrájíme si nepěkné kraje a nadrobíme je jako ozdobu na horní krém. Dort podáváme vychlazený a nejlépe až druhý den.

 

 

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama