reklama

Pěkně zeleně: Velikonoční recepty, které jste určitě ještě nikdy nedělali

Jarní špenátová polévka s brokolicí

Ingredience 

  • 1 větší brokolice rozebraná na růžičky
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 2 nakrájené brambory
  • 4 stroužky česneku
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • 200 ml sójové smetany
  • 2 - 3 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • sůl
  • pepř
  • piniové oříšky na ozdobení

Postup

  1. Na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme brambory a zalijeme zeleninovým vývarem, vaříme 20 minut.
  2. Přidáme brokolici a vaříme dalších 5 minut. Pak dodáme nakrájené špenátové listy, dochutíme solí, pepřem, lahůdkovým droždím a utřeným česnekem a zjemníme sójovou smetanou.
  3. Podáváme s piniovými oříšky, které orestujeme na pánvi.

Zdroj receptu: Česká veganská společnost

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama