Starší pečivo (rohlíky, housky) nakrájejte na kostky, vložte do misky a zalijte je mlékem. Nechte je nasáknout a poté mléko slijte. Z pečiva zlehka vymačkejte přebytečné mléko.
Cibuli orestujte na pánvi dozlatova a nechejte vychladnout. Nakrájejte uzené maso na kostičky.
Z vajíček oddělte žloutky a bílky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Vychladlou cibuli, uzené maso nakrájené na kostky a žloutky přidejte k pečivu. Dále přidejte špetku soli, pepře a prolisovaný česnek. Nakonec přidejte 2 hrsti spařených a nasekaných kopřiv. Směs dobře promíchejte a vmíchejte do ní sníh z bílků.
Vymažte pekáček domácím sádlem a celou nádivku do něj přidejte. Pečte v troubě na 180°C, dokud nezíská nádivka zlatavou barvu.