reklama

Pěkně zeleně: Velikonoční recepty, které jste určitě ještě nikdy nedělali

Velikonoční kopřivová nádivka s uzeným masem

Ingredience

  • 8 ks staršího bílého pečiva
  • 2 hrnky mléka
  • 6 vajec
  • 1 střední cibule
  • 2 hrsti kopřivy
  • 0,25 kg domácího uzeného masa
  • 2 stroužky česneku
  • sůl 
  • sádlo na vymazání pekáčku
  • pepř bílý

Zdroj receptu: Sonnentor

Postup

  1. Starší pečivo (rohlíky, housky) nakrájejte na kostky, vložte do misky a zalijte je mlékem. Nechte je nasáknout a poté mléko slijte. Z pečiva zlehka vymačkejte přebytečné mléko.
  2. Cibuli orestujte na pánvi dozlatova a nechejte vychladnout. Nakrájejte uzené maso na kostičky.
  3. Z vajíček oddělte žloutky a bílky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
  4. Vychladlou cibuli, uzené maso nakrájené na kostky a žloutky přidejte k pečivu. Dále přidejte špetku soli, pepře a prolisovaný česnek. Nakonec přidejte 2 hrsti spařených a nasekaných kopřiv. Směs dobře promíchejte a vmíchejte do ní sníh z bílků.
  5. Vymažte pekáček domácím sádlem a celou nádivku do něj přidejte. Pečte v troubě na 180°C, dokud nezíská nádivka zlatavou barvu.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama