reklama

7 vánočních receptů, které stojí za pozornost: Cikánské řezy vás dostanou

Cikánské řezy z Merhautova pekařství- ingredience

Na spodní část:

  • 250 g hladké mouky
  • 140 g měkkého másla
  • 50 g cukru krupice
  • 2 žloutky 
  • ¼ lžičky kypřicího prášku do pečiva

Na vrchní část:

  • 3 bílky
  • 220 g cukru moučka
  • 160 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů

Cikánské řezy z Merhautova pekařství - postup

  1. Troubu zapněte na 180 °C.
  2. Do mouky nakrájejte měkké máslo, přidejte cukr, žloutky a prášek do pečiva a vypracujte hladké těsto.
  3. Těsto následně rozválejte na 2 mm tenký plát.
  4. Na plechu s pečicím papírem napůl upečte jen lehce do růžova.
  5. Mezitím z bílků vyšlehejte tuhý sníh, během šlehání přidávejte moučkový cukr. Hotový sníh by měl být bílý, lesklý, táhnoucí se za metlami.
  6. Vmíchejte nasekané ořechy.
  7. Připravenou směs natřete na předpečené těsto, uhlaďte a 15-20 minut dopečte v troubě.
  8. Po vychladnutí krájejte na drobné kousky. 

(zdroj: Merhautovo pekařství)

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama