Cikánské řezy z Merhautova pekařství- ingredience
Na spodní část:
- 250 g hladké mouky
- 140 g měkkého másla
- 50 g cukru krupice
- 2 žloutky
- ¼ lžičky kypřicího prášku do pečiva
Na vrchní část:
- 3 bílky
- 220 g cukru moučka
- 160 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
Cikánské řezy z Merhautova pekařství - postup
- Troubu zapněte na 180 °C.
- Do mouky nakrájejte měkké máslo, přidejte cukr, žloutky a prášek do pečiva a vypracujte hladké těsto.
- Těsto následně rozválejte na 2 mm tenký plát.
- Na plechu s pečicím papírem napůl upečte jen lehce do růžova.
- Mezitím z bílků vyšlehejte tuhý sníh, během šlehání přidávejte moučkový cukr. Hotový sníh by měl být bílý, lesklý, táhnoucí se za metlami.
- Vmíchejte nasekané ořechy.
- Připravenou směs natřete na předpečené těsto, uhlaďte a 15-20 minut dopečte v troubě.
- Po vychladnutí krájejte na drobné kousky.
(zdroj: Merhautovo pekařství)