reklama

7 vánočních receptů, které stojí za pozornost: Cikánské řezy vás dostanou

Bezlepkové linecké hvězdy - ingredience

  • 350 g rýžové mouky
  • 220-250 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička strouhané citronové kůry
  • Rybízová nebo jiná zavařenina na slepování

Bezlepkové linecké hvězdy - postup

  1. Z mouky, změklého másla, cukru, vejce a strouhané citronové kůry vypracujte těsto. Pokud by bylo příliš drobivé, přidejte trochu másla navíc.
  2. Zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici uležet do druhého dne nebo alespoň hodinu.
  3. Troubu předehřejte na 170 °C. Z rozváleného těsta vykrajujte tvary a pečte 5-8 minut.
  4. Nechte vychladnout a slepujte marmeládou.

(zdroj: Ahold)

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama