Vánoční máslové sušenky - ingredience
- 300 g hladké špaldové mouky
- 2 žloutky
- 130 g změklého másla
- 130 g moučkového cukru
- Jemně strouhaná kůra z ½ citronu
- Jemně strouhaná kůra z ½ pomeranče
- 1 lžička skořice
- 2 rozemleté hřebíčky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Stříbrné jedlé perličky na ozdobení
Vánoční máslové sušenky - postup
- Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte hladké těsto.
- Těsto zabalte do potravinové fólie a uložte do lednice. Tam ho nechte přes noc uležet.
- Z těsta vyválejte placku silnou asi 3 mm a pomocí válečku se vzorem vytlačte do těsta strukturu.
- Vykrajujte požadované tvary a každou sušenku ozdobte jedlými perličkami - jemně je vtiskněte do těsta.
- Klaďte na pečicím papírem vyložený plech a pečte na 180 °C do růžova.
Tip: Vzor do těsta můžete udělat i pomocí hrubé strany paličky na maso.