reklama

7 vánočních receptů, které stojí za pozornost: Cikánské řezy vás dostanou

Vánoční máslové sušenky - ingredience

  • 300 g hladké špaldové mouky 
  • 2 žloutky
  • 130 g změklého másla
  • 130 g moučkového cukru
  • Jemně strouhaná kůra z ½ citronu
  • Jemně strouhaná kůra z ½ pomeranče
  • 1 lžička skořice
  • 2 rozemleté hřebíčky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Stříbrné jedlé perličky na ozdobení

Vánoční máslové sušenky - postup

  1. Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte hladké těsto.
  2. Těsto zabalte do potravinové fólie a uložte do lednice. Tam ho nechte přes noc uležet.
  3. Z těsta vyválejte placku silnou asi 3 mm a pomocí válečku se vzorem vytlačte do těsta strukturu.
  4. Vykrajujte požadované tvary a každou sušenku ozdobte jedlými perličkami - jemně je vtiskněte do těsta.
  5. Klaďte na pečicím papírem vyložený plech a pečte na 180 °C do růžova.

Tip: Vzor do těsta můžete udělat i pomocí hrubé strany paličky na maso.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama