reklama

Tajemství nadýchaných palačinek: Víkendové ráno se bez nich nesmí nikdy obejít

Banánové palačinky

Ingredience

  • 2 střední zralé banány
  • 2 střední vejce
  • olej na smažení
  • ¼ lžičky vanilky
  • ¼ hrnku čerstvých nebo mražených borůvek
  • ¼ lžičky kypřicího prášku
  • špetka skořice

Postup

  1. Banány oloupejte a v misce rozmačkejte vidličkou na kaši.
  2. Přidejte vejce a promíchejte.
  3. Přisypejte kypřicí prášek, vanilku, skořici a nechte chvíli odležet.
  4. Poté rozehřejte pánev s malým množstvím oleje, nastavte na střední plamen.
  5. Přidejte na pánev zhruba dvě polévkové lžíce těsta, v tento moment můžete přidat rozmrazené či čerstvé ovoce a nechte zhruba minutu na pánvi.
  6. Jakmile bude palačinka zespodu dozlatova upečená, obraťte ji.
  7. Opakujte tímto způsobem až do dobrání těsta.
  8. Servírujte pokapané sirupem nebo medem a ideálně konzumujte ještě teplé.

Další zajímavé články

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám, prosím, vědět prostřednictvím kontaktního formuláře. Děkujeme!

reklama
reklama
reklama