reklama

Hlavně ať je to co nejjednodušší. Vyšla kuchařka s recepty pro líné rodiče

Dušené hovězí s rýží (3 porce)

Ingredience

  • 3 větší plátky hovězí kýty
  • 1 středně velká cibule
  • 1 lžíce hladké špaldové mouky
  • 700 ml vody
  • olej
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Nejprve si naklepeme plátky masa, osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Také je z obou stran poprášíme moukou.
  3. Do hrnce dáme olej a na něm necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli.
  4. Na cibuli položíme plátky masa a opékáme 2-3 minuty z každé strany. Maso se začne k hrnci přichytávat, ale to nevadí, naopak.
  5. Až je maso opečené, přilijeme 300 ml vody a dusíme 1-2 hodiny dle měkkosti masa.
  6. Sem tam maso zkontrolujeme a přilejeme vodu - dáváme v průběhu asi 2× 200 ml.
  7. Omáčku není potřeba poté nijak zahušťovat ani dochucovat, měla by být akorát.
  8. Podáváme s rýží a okurkovým nebo rajčatovým salátem.

Tip: Chvíli před dovařením můžete přihodit k rýži i hrst mraženého hrášku, 
skvělá je také posypaná pažitkou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama