Dušené hovězí s rýží (3 porce)
Ingredience
- 3 větší plátky hovězí kýty
- 1 středně velká cibule
- 1 lžíce hladké špaldové mouky
- 700 ml vody
- olej
- sůl
- pepř
Postup
- Nejprve si naklepeme plátky masa, osolíme a opepříme z obou stran.
- Také je z obou stran poprášíme moukou.
- Do hrnce dáme olej a na něm necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli.
- Na cibuli položíme plátky masa a opékáme 2-3 minuty z každé strany. Maso se začne k hrnci přichytávat, ale to nevadí, naopak.
- Až je maso opečené, přilijeme 300 ml vody a dusíme 1-2 hodiny dle měkkosti masa.
- Sem tam maso zkontrolujeme a přilejeme vodu - dáváme v průběhu asi 2× 200 ml.
- Omáčku není potřeba poté nijak zahušťovat ani dochucovat, měla by být akorát.
- Podáváme s rýží a okurkovým nebo rajčatovým salátem.
Tip: Chvíli před dovařením můžete přihodit k rýži i hrst mraženého hrášku,
skvělá je také posypaná pažitkou.