reklama

Jak zpracovat úrodu švestek nebo mirabelek: Vyrobte si domácí marmelády na zimu

Švestkový džem s čokoládou

Co budete potřebovat:

  • 1 kg švestek
  • 4 g kakaa
  • hořká čokoláda dle chuti
  • kůra z 1 (BIO) citronu
  • Želírovací cukr 4:1 Labeta

Postup

  1. Švestky očistíme, vypeckujeme a rozemeleme či rozmixujeme.
  2. Přidáme kakao, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nastrouhanou hořkou čokoládu. Čokolády přidáme dle chuti, je však třeba myslet na to, že čím více čokolády přidáme, tím sladší džem bude. Pokud si nejste jistí, uděláte nejlépe, když džem v průběhu vaření ochutnáte a případně ho dosladíte cukrem nebo další čokoládou.
  3. Na závěr přisypeme Želírovací cukr 4:1 Labeta a směs důkladně promícháme.
  4. Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut.
  5. Hotovým džemem plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama