reklama

Jak zpracovat úrodu švestek nebo mirabelek: Vyrobte si domácí marmelády na zimu

Ananasový džem s kardamomem

Co budete potřebovat:

  • 1 kg očištěného ananasu
  • 2 g kardamomu
  • kůru z 1 citronu (ideálně BIO)
  • citronovou šťávu podle chuti
  • 1 balení Želírovacího cukru 4:1

Postup

  1. Smícháme 1 kg očištěného ananasu, pokrájeného na menší kousky, a nastrouhanou kůru z 1 citronu.
  2. Směs rozmixujeme a smícháme s Želírovacím cukrem 4:1 Labeta a kardamomem a dobře promícháme.
  3. Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut.
  4. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, která džem nejen dochutí, ale zároveň podpoří želírovací proces a zavařeninu pomůže zakonzervovat.
  5. V průběhu vaření nezapomínáme odebírat případnou pěnu, která by snižovala trvanlivost džemu.
  6. Horkým džemem opatrně plníme čisté skleničky, zavíčkujeme a otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.
  7. Po zchladnutí skladujeme nejlépe na chladnějším, tmavém, suchém místě.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama