reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Jak zpracovat úrodu švestek nebo mirabelek: Vyrobte si domácí marmelády na zimu
3
/4
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: archiv PR
Ananasový džem s kardamomem
Co budete potřebovat:
1 kg očištěného ananasu
2 g kardamomu
kůru z 1 citronu (ideálně BIO)
citronovou šťávu podle chuti
1 balení Želírovacího cukru 4:1
Postup
Smícháme 1 kg očištěného ananasu, pokrájeného na menší kousky, a nastrouhanou kůru z 1 citronu.
Směs rozmixujeme a smícháme s Želírovacím cukrem 4:1 Labeta a kardamomem a dobře promícháme.
Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut.
Podle chuti přidáme citronovou šťávu, která džem nejen dochutí, ale zároveň podpoří želírovací proces a zavařeninu pomůže zakonzervovat.
V průběhu vaření nezapomínáme odebírat případnou pěnu, která by snižovala trvanlivost džemu.
Horkým džemem opatrně plníme čisté skleničky, zavíčkujeme a otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.
Po zchladnutí skladujeme nejlépe na chladnějším, tmavém, suchém místě.
reklama
Další zajímavé články
"Kdybych nebyl známý, nebudou se mnou mluvit," říká Ondřej Vetchý alias Luňák
V baletu dosáhl až na vrchol, tančil Romea i Spartaka. V politice ale Harapes neuspěl
Podváděl všechny své přítelkyně, včetně manželky. Teď Klus bojuje za Palestinu
reklama
reklama
reklama
reklama