reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Jak zpracovat úrodu švestek nebo mirabelek: Vyrobte si domácí marmelády na zimu
1
/4
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: archiv PR
Mirabelkový džem s vánočním kořením
Co budete potřebovat:
1 kg mirabelek
300 g třtinového cukru
Ovocný pektin Labeta
Šťáva z jednoho citrónu
1 hvězdička badyánu
5 ks hřebíčku
2 kousky celé skořice
Postup
Omyté mirabelky podlijeme trochou vody (asi 50 ml), přidáme koření a rozvaříme doměkka.
Necháme půl hodiny přikryté odpočinout, aby se rozleželo koření.
Směs propasírujeme přes sítko, abychom se zbavili slupek a pecek.
Ovocný pektin smícháme s třtinovým cukrem a přidáme k propasírovaným mirabelkám a zakápneme citronovou šťávou.
Povaříme 5 minut, nezapomínáme průběžně míchat, aby se marmeláda nepřipálila.
Hotový džem nalijeme do čistých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Skladujeme nejlépe na tmavém, chladném a suchém místě.
reklama
Další zajímavé články
"Myslím, že jsem byl lepší než Bud," tvrdí Terence Hill. Nikdy se prý nepohádali
Svléká ji jako panenku. Kanye West nutí svou ženu, aby chodila prakticky nahá
Velikonoční výzdoba: inspirace z celého světa i od našich celebrit
reklama
reklama
reklama
reklama