reklama

Sladké snídaně s těmi nejlahodnějšími palačinkami. Které budou chutnat vám?

Špaldové palačinky

Ingredience

  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 
2 hrnky rostlinného mléka (může být i klasické kravské)

  • 2 vajíčka

  • sůl

  • 2 lžíce přepuštěného másla (např. ghí od Českého ghíčka na smažení)

Postup

  1. Vajíčka rozmícháme v mléce, přisypeme mouku a špetku soli. Vymícháme hladké těsto, které necháme 10 min odstát.

  2. Přepuštěné máslo (ghí) dáme na pánev rozehřát a pak na něj nalijeme připravené těsto. Na středním ohni osmažíme palačinky (každá strana 2-3 min).
  3. Hotové je přeložíme na papírovou kuchyňskou utěrku a pak je naplníme čokoládou, čokoládovou pomazánku (například Ghítela) a čerstvým nebo kompotovaným ovocem.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama