reklama

Šest receptů Zdeňka Pohlreicha na poslední prázdninové grilování

RIB EYE STEAK S PEČENÝM BRAMBOREM

Potřebujete:

  • vysoký roštěnec (rib eye steak)
  • špek
  • sůl
  • pepř

  • brambory
  • tymián
  • rozmarýn
  • pažitka
  • olej
  • máslo
  • sůl
  • pepř

Postupujete:

  1. Velké brambory dejte po jednom na kus alobalu. Každou pokapejte olejem, opepřete a hodně osolte. Přidejte k nim čerstvý tymián a rozmarýn a zabalte je tak, aby z balíčků neutíkala pára. Dejte brambory na gril a nechte je péct do měkka zhruba 40 minut.
  2. Maso nakrájejte na tlusté plátky, opepřete a osolte z obou stran. Vložte steaky na gril potřený špekem a rozpálený zhruba na 300 stupňů. Jakmile bude maso hotové, stáhněte ho z grilu a nechte chvíli odpočinout. Mezitím rozbalte hotové brambory, přidejte ke každé máslo a nasekanou pažitku a připravte na talíř. Rozkrájejte maso, polijte ho šťávou, kterou pustilo a můžete servírovat.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama