reklama
 

Šest receptů Zdeňka Pohlreicha na poslední prázdninové grilování

BRUSCHETTA S KALAMÁRY

Potřebujete:

  • velký bílý chléb
  • panenský olivový olej
  • čerstvé kalamáry
  • rajčata
  • šalotka
  • bazalka
  • plochá petržel
  • česnek
  • sůl
  • pepř

Postupujete:

  1. Plátek chleba z obou stran potřete olivovým olejem a dejte stranou.
  2. Kalamáry odřízněte těsně pod očima, vytáhněte vnitřek a odstraňte kost z těla i z uříznutých chapadýlek. Pak kalamáry nařízněte a odstraňte vše, co v nich zůstalo. Kůži oškrábejte. Dokonale očištěné kalamáry dejte také stranou.
  3. Chleba opečte na grilu z obou stran dokřupava.
  4. Mezitím nakrájejte rajčata na malé kousky. Šalotku nakrájejte na drobno, smíchejte s rajčaty. Přidejte sůl, pepř, bazalku a kapku olivového oleje.
  5. Kalamáry osolte, opepřete a na grilu plancha rychle opečte z obou stran na olivovém oleji.
  6. K hotovým nakrájeným kalamárům přidejte nasekanou plochou petržel a trochu česneku.
  7. Na opečený chleba navrstvěte rajčata a na ně rozdělte kalamáry. Nakrájejte a podávejte.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama