reklama

Šest receptů Zdeňka Pohlreicha na poslední prázdninové grilování

KUŘECÍ V JOGURTU SE SALÁTEM RAITA

Potřebujete:

  • kuřecí čtvrtky
  • jogurt
  • kurkuma
  • chilli paprička
  • limeta
  • máslo
  • petržel
  • sůl
  • pepř

Na salát:

  • okurka
  • česnek
  • citron
  • máta
  • jogurt
  • sůl
  • pepř

Postupujete:

  1. Kuřecí stehna i křídla vykostěte a maso zevnitř trochu nařízněte.
  2. Všechny kousky z obou stran osolte a opepřete. Navrch posypejte nadrobno nakrájenou čerstvou chilli papričkou.
  3. Do jogurtu přidejte kurkumu a šťávu z limetky.
  4. Směs nalijte na maso. Lehce promíchejte a vložte na gril pomazaný máslem. Nejdříve grilujte ze strany s kůží.
  5. Mezitím připravte salát. Nastrouhejte oloupanou okurku na hrubo a důkladně osolte. Nechte ji chvíli "vypotit". Vodu, kterou okurka pustí, slijte.
  6. Pak k okurce přidejte nasekaný česnek a mátu, trochu jogurtu a dochuťte citronovou šťávou.
  7. Salát rozdělte do misek. Maso sundejte z grilu, posypte trochou čerstvé petržele a můžete servírovat.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama