reklama

Šest receptů Zdeňka Pohlreicha na poslední prázdninové grilování

HOVĚZÍ TOMAHAWK SE ZELNÝM SALÁTEM

Potřebujete:

  • hovězí steak tomahawk
  • červené zelí
  • bílé zelí
  • vinný ocet
  • mrkev
  • kysaná smetana
  • hrubozrnná hořčice
  • pomeranč
  • máslo
  • olivový olej
  • špek
  • sůl
  • pepř

Postupujete:

  1. Tomahawk důkladně opepřete a osolte, pokapejte trochou olivového oleje.
  2. Rozpalte gril, potřete ho kouskem špeku a nechte steak grilovat z obou stran.
  3. Mezitím připravte zelný salát. Oba druhy zelí nakrájejte na nudličky, osolte a přidejte vinný ocet. Zelí promačkejte a přidejte mrkev nakrájenou také na nudličky.
  4. Dochuťte kysanou smetanou a lžící hrubozrnné hořčice. Salát promíchejte a nastrouhejte do něj pomerančovou kůru.
  5. Steak potřete máslem a sundejte ho z grilu. Na talíři maso trochu posypte hrubou solí, přidejte salát a podávejte.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama