reklama

Šest receptů Zdeňka Pohlreicha na poslední prázdninové grilování

BEEF WELLINGTON

Potřebujete:

  • hovězí svíčková
  • žampiony
  • listové těsto
  • parmská šunka
  • máslo
  • hořčice
  • šalotka
  • česnek
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postupujete:

  1. Odblaněnou hovězí svíčkovou důkladně osolte, opepřete a pokapejte olejem. Rozpalte na grilu grilovací pánev a na troše oleje maso ze všech stran opečte.
  2. Mezitím si nakrájejte nadrobno žampiony, šalotku a stroužek česneku. Ke směsi přidejte tymián.
  3. Opečené maso vyndejte na misku a místo něj nasypte na grilovací pánev připravenou žampionovou směs. Dochuťte solí, přidejte máslo a šťávu, kterou v misce pustilo maso.
  4. Než bude směs hotová, potřete maso ze všech stran hořčicí.
  5. Na plát listového těsta vyskládejte parmskou šunku a na ni navrstvěte hotové žampiony. Navrch položte maso a pečlivě ho zabalte do těsta. Přebytečné těsto odřízněte a kraje přimáčknutím spojte.
  6. Celý balíček potřete žloutkem a vložte na gril při teplotě zhruba 170 stupňů. Pokud je to možné, vyhněte se pečení na přímém plameni a použijte spíše postranní hořáky.
  7. Po upečení nechte maso chvíli odpočinout. Nakrájejte na plátky a podávejte.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama