reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Osmažit, nebo nechat přirozeně? Netradiční recepty, jak připravit vánoční rybu
2
/5
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: Shutterstock
Kapr na víně (4 porce)
Ingredience
4 stroužky česneku
5 plátků másla
2 lžíce koření na ryby
2 lžíce směsi bylinek
1 ks kapra
0,5 l bílého vína
1 lžíce feferonkovo-olivového oleje
Zdroj:
Vaření.cz
Postup
Očištěnou a naporcovanou rybu vložíme do hlubší zapékací misky.
Špetkou soli osolíme, okořeníme (stačí opravdu trochu), posypeme drceným česnekem a pokapeme feferonkovo-olivovým olejem.
Zalijeme vínem tak, aby ryba byla z půli zalitá a necháme asi 20 minut odležet.
Poté na rybu položíme plátky másla a směs bylinek a dáme tak na 20-40 minut do trouby zapéct.
Během pečení tak 2x otočíme a podléváme.
Podle potřeby můžeme přidat opět víno. Alkohol se během pečení vypaří, a proto je ryba vhodná i pro děti.
Kapra na víně podáváme s brambory vařenými ve slupce, případně jen přikusujeme bagetku.
reklama
Další zajímavé články
Dagmar Havlová už zase píská a Anna Slováčková se ukázala po chemoterapii
Princezna Krasomila Alena Vránová zažila úspěch v divadle i smrt dcery
"Bohdalka" slaví 93 let. Byl to můj život se vším všudy, sama pláču nerada, říká
reklama
reklama
reklama
reklama