reklama

Osmažit, nebo nechat přirozeně? Netradiční recepty, jak připravit vánoční rybu

Kapr na víně (4 porce)

Ingredience

  • 4 stroužky česneku
  • 5 plátků másla
  • 2 lžíce koření na ryby 
  • 2 lžíce směsi bylinek 
  • 1 ks kapra
  • 0,5 l bílého vína
  • 1 lžíce feferonkovo-olivového oleje

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Očištěnou a naporcovanou rybu vložíme do hlubší zapékací misky.
  2. Špetkou soli osolíme, okořeníme (stačí opravdu trochu), posypeme drceným česnekem a pokapeme feferonkovo-olivovým olejem.
  3. Zalijeme vínem tak, aby ryba byla z půli zalitá a necháme asi 20 minut odležet.
  4. Poté na rybu položíme plátky másla a směs bylinek a dáme tak na 20-40 minut do trouby zapéct.
  5. Během pečení tak 2x otočíme a podléváme.
  6. Podle potřeby můžeme přidat opět víno. Alkohol se během pečení vypaří, a proto je ryba vhodná i pro děti.
  7. Kapra na víně podáváme s brambory vařenými ve slupce, případně jen přikusujeme bagetku.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama