reklama

Osmažit, nebo nechat přirozeně? Netradiční recepty, jak připravit vánoční rybu

Plzeňský kapr (4 porce)

Ingredience

  • 5 stroužků česneku 
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1/2 citronu
  • 1 sklenice piva
  • 4 porce kapra
  • citronová kůra z poloviny citronu
  • 15 dkg anglické slaniny
  • sůl 
  • kmín 
  • mletý pepř 
  • čerstvá petrželka

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Kapra naporcujeme na podkovy, omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
  2. Na dno pekáčku kápneme lžičku oleje, poklademe porce kapra, posypeme nasekanou cibulí a nasekaným česnekem.
  3. Poklademe na proužky nakrájenou anglickou slaninou, zastříkneme vymačkanou šťávou z půlky citronu a lehce nastrouháme citronovou kůru. Navrch přidáme ještě lžíci másla.
  4. Takto připraveného plzeňského kapra pečeme v troubě při teplotě 150 °C asi 20 minut.
  5. Po této době podlijeme sklenicí piva.
  6. Ohřátým výpekem přelijeme kapra seshora a dalších 10 - 15 minut dopékáme.
  7. Plzeňského kapra podáváme s vařenými brambory a sypeme nasekanou petrželkou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama