reklama

Naučte se na podzim uvařit ten nejlepší vývar. Je to jako lék, shodují se šéfkuchaři

Poctivý hovězí vývar

Ingredience

  • 1/4 pórku
  • 4 bobkové listy
  • 500 g hovězího masa s kostí
  • 1/4 celeru
  • 2 mrkve
  • 10 kuliček nového koření
  • 2,5 l vody
  • 2 petržele
  • 10 kuliček celého pepře
  • petrželka
  • sůl

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Do hrnce nalijeme 2,5 l studené vody. Hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Zeleninu očistíme a vložíme do hrnce s vařící vodou. Petržel použijeme menší, mrkev střední velikosti. Zeleninu nekrájíme, aby se příliš nerozvařila a dobře se s ní pracovalo. Koření nasypeme do sítka na koření a spolu s bobkovými listy přidáme k masu a zelenině.
  2. Hovězí vývar necháme pomalu bublat (tzv. táhnout) asi tři hodiny. Během této doby sbíráme pěnu, aby vývar zůstal čistý. Po třech hodinách vyjmeme zeleninu, koření a maso. Část zeleniny nakrájíme a vložíme zpět do vývaru. Maso oddělíme od kosti a příliš tučného. Maso nakrájíme a přidáme do polévky. Hovězí vývar dochutíme solí.
  3. Na závěr hovězí vývar dozdobíme petrželkou. Poctivý hovězí vývar můžeme podávat s nudlemi, které jsme si uvařili zvlášť, nebo jej vylepšit knedlíčky.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama