reklama

Naučte se na podzim uvařit ten nejlepší vývar. Je to jako lék, shodují se šéfkuchaři

Noční slepičí vývar z trouby

Ingredience

  • 1 špalíček celeru
  • 1 petržel
  • 3 kuličky nového koření
  • 2,5 l vody
  • 1 slepice 
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 bobkový list
  • 8 kuliček černého pepře

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Všechny přísady očistíme a vcelku nebo nahrubo nasekané vložíme do celokovového hrnce, přidáme koření, přikryjeme poličkou a umístíme do trouby zahřáté na 80-90 °C.
  2. Slepičí vývar v troubě necháme cca 10-12 hodin, nevyvaří se to jako na plotně, takže můžeme jít klidně spát.
  3. Ráno přecedíme a máme velmi silný dobrý vývar, se kterým si již můžeme dělat, co chceme. Noční vývar samozřejmě lze dělat i hovězí či telecí, jen změníme příslušnou surovinu.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama