reklama

Naučte děti udělat polévky či cookies. Tyto recepty zvládnou i ti nejmenší

Mrkvová s kurkumou (4 porce)

Ingredience

  • 1 červená cibule
  • 5 větších mrkví
  • 1 sladký brambor (batát) cca 320 g
  • 1 lžička nastrouhané čerstvé kurkumy
  • ½ lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 1-2 lžíce kokosové smetany
  • himálajská sůl
  • šťáva z půlky citronu

Zdroj: Kuchařka Mami, dáš dobrotu? 

Postup

  1. Pokrájejte zeleninu na menší kousky a ve větším hrnci na lžíci oleje orestujte do zlatova.
  2. Orestovanou zeleninu zalijte vodou, přidejte lahůdkové droždí, zázvor, kurkumu, popřípadě i kvalitní zeleninový bujon a vařte do jejího změknutí. Většinou to trvá cca 20 minut, ale samozřejmě záleží na vybraném druhu.
  3. Hotovou zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému.
  4. Do polévky přilijte šťávu z půlky citronu, která zvýrazní chuť zeleniny, a zjemněte ji trochou kokosové smetany.
  5. Rozdělte ji na talíře, zakápněte kvalitním olejem a posypte mletými lněnými nebo jinými semínky.



Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama