reklama

Naučte děti udělat polévky či cookies. Tyto recepty zvládnou i ti nejmenší

Květáková s tahini (4 porce)

Ingredience

  • 2 stroužky česneku
  • 1 květák
  • 1 brambor
  • 1 lžíce tahini pasty
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 1-2 lžíce kokosové smetany
  • hrst plátků mandlí na dozdobení
  • himálajská sůl
  • šťáva z půlky citronu

Zdroj: Kuchařka Mami, dáš dobrotu? 

Postup

  1. Rozdělte květák na menší růžičky, případně je pokrájejte na menší kousky a ve větším hrnci na lžíci oleje orestujte do zlatova. Přidejte česnek a dá restujte.
  2. Orestovaný květák zalijte vodou, přidejte lahůdkové droždí, brambor, popřípadě i kvalitní zeleninový bujón a vařte do jejího změknutí. Většinou to trvá cca 20 minut, ale samozřejmě záleží na vybraném druhu.
  3. Hotovou zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému a přidejte smetanu a tahini. 
  4. Do polévky přilijte šťávu z půlky citronu, která zvýrazní chuť zeleniny.
  5. Rozdělte ji na talíře, zakápněte kvalitním olejem a posypte mletými lněnými nebo jinými semínky.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama