reklama

Naučte děti udělat polévky či cookies. Tyto recepty zvládnou i ti nejmenší

Fazolová s rajčaty (4 porce)

Ingredience

  • 1 plechovka bílých máslových fazolí
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 2-3 sušená rajčata
  • 1 střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • himálajská sůl
  • šťáva z půlky citronu


Zdroj: Kuchařka Mami, dáš dobrotu? 

Postup

  1. Pokrájejte cibuli a česnek a ve větším hrnci na lžíci oleje orestujte dozlatova.
  2. Poté zalijte vodou, přidejte lahůdkové droždí, fazole, rajčata, popřípadě i kvalitní zeleninový bujon a vařte cca 20 minut.
  3. Hotovou polévku rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému.
  4. Do polévky přilijte šťávu z půlky citronu, která zvýrazní chuť zeleniny.
  5. Rozdělte ji na talíře, zakápněte kvalitním olejem a posypte sušenými rajčaty.

Tip: Polovinu obsahu plechovky fazolí si nechte stranou a celé fazole přidejte až do rozmixovaného krému.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama