reklama

Co dnes k večeři za rychlé a zdravé jídlo? Vsaďte na tuňáka

Špagety carbonara s tuňákem (4 porce)

Co budete potřebovat:

  • 2 balení tuňáka v olivovém oleji po 80 g (například Rio Mare)
  • 350 g špaget
  • 1 pórek
  • 2 žloutky a 1 celé vejce
  • 2 polévkové lžíce strouhaného parmazánu
  • 50 ml olivového oleje
  • snítka petrželky
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Přiveďte k varu osolenou vodu, přidejte špagety a vařte al dente.
  2. Mezitím očistěte pórek a nakrájejte na tenké kroužky, osmahněte jej
    na trošce oleje, dokud nezezlátne, a osolte.
  3. V misce rozšlehejte žloutky a jedno celé vejce s parmazánem, přidejte trochu vody a pokračujte ve šlehání, než bude konzistence připomínat krém.
  4. Slijte vodu ze špaget a přidejte k nim směs vajíček s parmazánem. Dobře promíchejte. Přidejte pórek a tuňáka.
  5. Posypte petrželkou a opepřete dle chuti.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama