reklama

Co dnes k večeři za rychlé a zdravé jídlo? Vsaďte na tuňáka

Salát Nicoise s tuňákem (2 porce)

Ingredience:

  • 100 g zelených fazolek
  • 20 g oliv Kalamata 
  • 5 g kapary
  • 2 ks slaných ančoviček 
  • 1 stroužek česneku 
  • 2 pečené brambory
  • 2 vařené vejce
  • 1 rajče 
  • 20 g sušená rajčata
  • 1 šalotka 
  • 20 g pažitky
  • ¼ listového salátu 
  • 2 g tymiánu 
  • 180 g tuňák

Ingredience na dresink:

  • 1 lžička dijonské hořčice 
  • 3 větvičky bazalky
  • 3 větvičky petrželky 
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku 
  • 2 lžíce octa bílého balsamica

Postup

  1. Fazolky nasypeme do vroucí osolené vody na cca 2 minuty (máme-li možnost, po uvaření dáme do vody s ledem, fazolky pak zůstanou krásně zelené). 
  2. K fazolkám přidáme nakrájenou šalotku, kapary, česnek, sušená rajčata a ančovičky nasekané najemno, nakrájené pečené brambory, vařené vejce, rajče nakrájené na měsíčky, olivy a nasekané bylinky, přidáme připravený dresink podle chuti, zlehka promícháme a servírujeme s trhaným listovým salátem.
  3. Klasická úprava salátu Nicoise je s konzervovaným tuňákem, ale výborná varianta je s čerstvým tuňákem nakrájeným na slabé plátky jako carpaccio nebo ho můžeme obalit v tempuře a usmažit.
  4. Další možností je zprudka opéct steak z tuňáka a pak ho nakrájet na plátky. Dresink připravíme jednoduše tak, že všechny suroviny dáme do mixeru a rozmixujeme.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama