reklama

Co dnes k večeři za rychlé a zdravé jídlo? Vsaďte na tuňáka

Grilovaný tuňák s česnekovými bramborami podle Zdeňka Pohlreicha (2 porce)

Co budete potřebovat:

  • 200 g steak z tuňáka
  • 1/2 chilli papričky
  • 1 dcl olivový olej
  • hrst petrželky
  • špetka pepře
  • špetka soli

Na brambory:

  • 300 g brambory grenaille
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • snítka rozmarýnu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti

Postup

  1. Nejdříve připravíme česnekové brambory: brambory umyjeme, položíme na alobal, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, přidáme trochu másla, rozmarýn a nasekaný česnek. Zabalíme a necháme péct na grilu.
  2. Steaky z tuňáka osolíme a opepříme z obou stran a potřeme je olivovým olejem. Vložíme je na rozpálený gril a opékáme maximálně 2 minuty z každé strany. Mezitím si připravíme marinádu: v misce smícháme olivový olej, nakrájenou chilli papričku a petrželku.
  3. Steaky vyndáme z grilu, potřeme je marinádou a podáváme s pečenými bramborami posypanými čerstvou petrželkou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama