reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
Maskovaná řepa a cuketa: Netradiční recepty, ve kterých byste je ani nepoznali
2
/4
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: iStock
Řepová polévka
Ingredience
800 g bio červené řepy
2 bio cibule nebo šalotky
500 ml vývaru
1 kelímek bio smetany na vaření
3 větvičky čerstvého tymiánu
sůl a pepř
1 bobkový list
5 ks hřebíčku
1 skořice celá
bio zakysaná smetana
olivový olej
čerstvá bazalka
avokádo (na ozdobení)
Postup
Očištěnou řepu a cibuli přelijeme vývarem, přidáme větvičky tymiánu, bobkový list, hřebíčku, celou skořici a vaříme do měkka.
Poté vyjmeme všechny ingredience kromě řepy a cibule - ty rozmixujeme tyčovým mixérem.
Do vzniklé polévky přidáme smetanu na vaření a povaříme zhruba 10 minut.
Polévku dochutíme solí a pepřem. Podáváme ozdobenou trochou zakysané smetany, olivovým olejem, bylinkami a na kostičky nakrájeným avokádem.
reklama
Další zajímavé články
"Bohdalka" slaví 93 let. Byl to můj život se vším všudy, sama pláču nerada, říká
Princezně Charlotte je devět let. Po smrti Alžběty je třetí v nástupnické linii
První polibky slavných: půl kila slin i zbytky jídla. Kdo počkal až do osmnácti?
reklama
reklama
reklama
reklama