reklama

Maskovaná řepa a cuketa: Netradiční recepty, ve kterých byste je ani nepoznali

Řepová polévka

Ingredience

  • 800 g bio červené řepy 
  • 2 bio cibule nebo šalotky
  • 500 ml vývaru
  • 1 kelímek bio smetany na vaření
  • 3 větvičky čerstvého tymiánu
  • sůl a pepř
  • 1 bobkový list
  • 5 ks hřebíčku
  • 1 skořice celá
  • bio zakysaná smetana
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka
  • avokádo (na ozdobení)

Postup

  1. Očištěnou řepu a cibuli přelijeme vývarem, přidáme větvičky tymiánu, bobkový list, hřebíčku, celou skořici a vaříme do měkka.
  2. Poté vyjmeme všechny ingredience kromě řepy a cibule - ty rozmixujeme tyčovým mixérem.
  3. Do vzniklé polévky přidáme smetanu na vaření a povaříme zhruba 10 minut.
  4. Polévku dochutíme solí a pepřem. Podáváme ozdobenou trochou zakysané smetany, olivovým olejem, bylinkami a na kostičky nakrájeným avokádem.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama