reklama

Lehká a zdravá jídla podle výživových poradců

Slaná žemlovka se špenátem

  • 600 g staršího pečiva (nejlépe celozrnný toustový chléb)
  • 6 vajec
  • 60 g cibule
  • 100 g šunky
  • 1 lžíce oleje
  • 400 g špenátu
  • 300 ml mléka
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • 80 g sýr na posypání
  1. Toustový chléb nakrájíme na větší kostky. Na oleji orestujeme nakrájenou, cibuli, česnek a šunku, přidáme špenát a podusíme.
  2. Vejce rozšleháme s mlékem, sýrem, solí a pepřem. Vše důkladně promícháme ve větší míse a vlijeme do pekáčku.
  3. Pečeme do růžova v předem vyhřáté troubě při teplotě 160 °C.

autorka receptu dietoložka Karolína Hlavatá, zdroj www.vimcojim.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama