Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky a připravíme si marinádu z jogurtu, kurkumy, mletého zázvoru, mletého koriandru, soli a necháme v ní kuře minimálně dvě hodiny marinovat. Ideálně přes noc.
Nakrájíme očištěnou cibuli, zázvor a česnek na malé kostky. Na rozpáleném oleji orestujeme nejdříve cibuli, přidáme zázvor a česnek a vše společně restujeme dalších deset minut.
Do orestované zeleniny přidáme nakrájená čerstvá rajčata, sekaná rajčata z plechovky a nasekaný čerstvý koriandr i se stonky.
Přidáme vodu, mletý koriandr, sůl, mletý zázvor a nakrájené čerstvé čili a za občasného míchání na mírném plameni vaříme alespoň hodinu.
Po hodině vše rozmixujeme mixérem do hladké omáčky, do které přidáme smetanu a zvlášť upečené kuřecí maso v troubě.
Vše společně krátce povaříme, omáčku zjemníme kouskem másla, dochutíme a podáváme s basami rýží.