reklama

Indická Tikka Masala či marocká polévka harira. Snadněji to doma už nejde

Indická Tikka Masala (5 porcí)

Ingredience

  • kuřecí maso 500 gr
  • cibule 5 ks
  • česnek 4 stroužky
  • zázvor čerstvý 1/3
  • rajčata čerstvá 4 ks
  • sekaná rajčata 250 ml
  • čerstvý koriandr 1 svazek
  • kurkuma
  • jogurt bílý 1x
  • mletý koriandr
  • mletý závor
  • mletý kardamom
  • basmati rýže
  • kardamom celý

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky a připravíme si marinádu z jogurtu, kurkumy, mletého zázvoru, mletého koriandru, soli a necháme v ní kuře minimálně dvě hodiny marinovat. Ideálně přes noc.
  2. Nakrájíme očištěnou cibuli, zázvor a česnek na malé kostky. Na rozpáleném oleji orestujeme nejdříve cibuli, přidáme zázvor a česnek a vše společně restujeme dalších deset minut. 
  3. Do orestované zeleniny přidáme nakrájená čerstvá rajčata, sekaná rajčata z plechovky a nasekaný čerstvý koriandr i se stonky.
  4. Přidáme vodu, mletý koriandr, sůl, mletý zázvor a nakrájené čerstvé čili a za občasného míchání na mírném plameni vaříme alespoň hodinu.
  5. Po hodině vše rozmixujeme mixérem do hladké omáčky, do které přidáme smetanu a zvlášť upečené kuřecí maso v troubě.
  6. Vše společně krátce povaříme, omáčku zjemníme kouskem másla, dochutíme a podáváme s basami rýží.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama