reklama

Indická Tikka Masala či marocká polévka harira. Snadněji to doma už nejde

Marocká tradiční polévka Harira

Ingredience

  • 1 cibule
  • 150 g jehněčího masa
  • 100 g celerová nať
  • 200 g sekaných rajčat
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 100 g syrové cizrny (případně již uvařené z konzervy)
  • 50 g červené čočky
  • petrželová nať
  • hrstka polévkových nudlí
  • 0,5 čajové lžíce sušeného zázvoru
  • 1 čajová lžíce soli
  • 1 stroužek česneku
  • 0,5 čajové lžíce kurkumy
  • 0,5 čajové lžíce mletého římského kmínu
  • mouka na zahuštění
  • snítka čerstvého koriandru na dozdobení

Postup

  1. Cizrnu namočíme přes noc ve studené vodě. Ráno vodu scedíme a cizrnu vaříme asi hodinu a půl. (Dá se nahradit cizrnou z konzervy, ta není potřeba vařit).
  2. Jehněčí maso nakrájíme na malé kostičky. Nakrájíme najemno cibuli. Nakrájíme celerovou nať na malé kostičky. Nasekáme najemno petrželku.
  3. Na olivovém oleji s máslem orestujeme cibuli a maso dohromady. Zalijeme vodou, přidáme do hrnce cizrnu, nasekanou petrželku, celer, sekaná rajčata a všechno koření. Vše dohromady vaříme cca 35 minut.
  4. Přidáme protlak, polévkové nudle a povaříme dalších deset minut.
  5. Zahustíme "záklechtkou" z mouky a vody, dochutíme a krátce vše ještě povaříme.
  6. Dozdobíme nasekaným čerstvým koriandrem.

Tip: Pro zvýraznění chutě můžeme použít místo vody vývar nebo bujón.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama