Chřest grilovaný se sezamem
Co budete potřebovat:
- 20 výhonků zeleného chřestu (zhruba 500 g)
- 2 lžíce sezamového nebo olivového oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce sezamových semínek
- sůl
- pepř
Postup
Grilovaný chřest skvěle doplňuje jídelníček nejen při letních večerech strávených u grilu. Recept je pro všechny, kteří ocení na grilu kromě masa také zeleninu, ať už jako přílohu k masu, či samostatně jako chuťovku.
- Chřest nejprve omyjte a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Pro lepší manipulaci při opékání napíchněte výhonky po pěti kusech na špejle na obou koncích.
- Nyní si připravte marinádu. V misce smíchejte sezamový olej, sójovou omáčku, lisovaný česnek a sezamová semínka. Marinádou potřete chřest z obou stran a poté ho taktéž z obou stran osolte a opepřete.
- Na středně rozpáleném grilu opékejte z obou stran 4-5 minut. Při opékání chřest průběžně potírejte. Po opečení ihned podávejte.
Pokud si recept na grilovaný chřest oblíbíte, lze jej taktéž bez problému připravit v pohodlí svého domova na grilovací pánvi v kterémkoliv ročním období.